GALLYAZÁS

Gallyazás az elektromos vezetékek megóvásáért

A gallyazás folyamata egy mesterséges beavatkozást jelent a fa életében, azonban az elektromos vezetékek biztonságos működtetése és üzemeltetése érdekében bizonyos óvintézkedéseket időben el kell végezni és a növény szempontjából elkerülhetetlen. A szabadvezeték hálózatok vonalában élő fák, illetve bokrok bizonyos ágainak és gallyainak eltávolítását gallyazásnak nevezzük, amely különböző technikákkal és módszerekkel történhet.

A villamos vezetékek környezetében élő növényzet esetében előfordul, hogy a növekedési folyamatok következtében egyes ágak megközelítik a vezetékeket és ezzel kisebb-nagyobb áramkimaradásokat okozhatnak, valamint fennáll az áramütés veszélye is, ami akár a környező épületeket, valamint élőlényeket is veszélyeztetheti, és komoly károkat okozhat. Amennyiben a gallyak, ágak elérik a biztonsági övezetet, az ingatlan kezelője köteles rendszeresen karbantartatni és eltávolíttatni azokat a rendelet szerint.


Gallyazással kapcsolatban az elektromos vezetékek megóvásának érdekében keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és kollégáink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!

KAPCSOLAT

Schaffer Gábor vagyok. Fő tevékenységi köreim az alpintechnika és veszélyes fák kivágása, több, mint 20 éve dolgozom ezen a területen.