GYÖKÉRKISZEDÉS

A gyökérkiszedési eljárásokról bővebben:

A gyökérkiszedésre általában nem gondolnak az emberek, amikor megszabadulnak a nem kívánt fától. Azonban ha nem szeretné, hogy a következő néhány évtizedben rontsa kertje összképét az ott maradt tuskó, érdemes szakemberhez fordulnia. Két féle módszerrel dolgozunk, aminek megválasztásában a kivágott maradvány elhelyezkedése és nagysága mérvadó.


Kézi gyökérkiszedés:

Kisebb fák esetében ez a célravezető megoldás, különösen, ha több fa is körülveszi vagy egyéb okok miatt nehezen hozzáférhető. Ilyenkor a fa maradékát körbeássuk a megfelelő mélységig, majd elvágjuk a gyökereket. Így egyszerűen ki tudjuk szedni az ott maradó törzsrészt a gyökérrel együtt. Ez a módszer olyan helyeken ajánlott, ahová a munkagépek nem férnének be.


Gépi gyökérkiszedés:

Ha van elég hely a gépekkel való gyökérkiszedésre, a munkafolyamat jóval gyorsabb és egyszerűbb. A módszer alkalmas több vagy nagyméretű tuskók eltávolítására is. Az eljárást tekintve megegyezik a kézi gyökérkiszedéssel, különbség csak a hatékonyságban mutatkozik.


Ha a fakivágás után a növény többi részével sem bajlódna, keressen minket bizalommal!

KAPCSOLAT

Schaffer Gábor vagyok. Fő tevékenységi köreim az alpintechnika és veszélyes fák kivágása, több, mint 20 éve dolgozom ezen a területen.